איך כדאי לשבת בראיון עבודה? 5 עצות שיביאו אותך לקבל כסא משלך בחברה
ראיון עבודה!
רק המחשבה על צמד המילים הזה יכול לגרום לחלק מאיתנו לזוז באי נוחות על הכסא.
בעיקר כשאנחנו בתחילת הדרך, בתחילת הקריירה המקצועית שלנו.
אבל לא רק. גם במעלה הדרך, כשכבר יש לך ניסיון תעסוקתי והצלחות לעיתים המציאות השתנתה או שבחרת להתקדם, לעבור לחברה אחרת ומצאת את עצמך שוב בתהליך חיפוש עבודה.
קורות החיים שכתבת הביאו כמה ראיונות טלפוניים, או שמישהו מבפנים הצליח להכניס את הפרטים שלך, ומה שנשאר לך להתמודד איתו זה רק המחסום ששמו הוא ראיון העבודה.
אז רגע לפני שנתיישב על "כסא המרואיין" אני מציעה לך לחשוב על כסא אחר, הכסא בתחבורה הציבורית.
הכסא בתחבורה הציבורית כשיקוף לשפת הגוף
אני אקח אותך לפעם האחרונה שעלית לאוטובוס או רכבת, חיפשת מקום לשבת ובכל הספסלים היה רק מושב אחד פנוי- איך החלטת ליד מי להתיישב?
אני מנחשת שניסית למצוא מכנה משותף בינך לבין אותו אדם, אולי משהו בלבוש, אולי החיוך או משהו בשפת הגוף שלו ששידר לך – "אנחנו דומים/ יהיה לך בטוח לשבת לידי/ אני מוכן לקבל אותך למרחב האישי שלי".
אנחנו מתיישבים ליד מי שנרגיש איתם נעים, בנוח, מוגנים, בטוחים.
הכיסא ושפת הגוף בזמן ראיון עבודה
עכשיו, ניקח את התחושה הזו לראיון העבודה, הגורם המראיין רוצה להרגיש כלפיך את אותה תחושה של האדם שרוצים לשבת לידו בתחבורה הציבורית. האדם שאפשר לסמוך עליו, לבטוח בו, שנרצה לראות אותו מדי יום במסדרונות החברה.
אז איך אפשר לייצר את התחושה הזו אצל אחרים? איך ירצו שנשב לידם בארוחת הצהרים?
הנה 5 מהעצות שלי:
1. להגיע בזמן. עוד לא התיישבת על הכסא, אבל כשהגעת בזמן נתת תחושה שניתן לסמוך עליך, לכבד אותך. לשבת לידך. כיבדת את הזמן של מי שמולך.
2. לחייך. יש מושג שנקרא "הדבקה רגשית". איזו תחושה חשוב לך שתהיה בזמן הריאיון?
אני מנחשת שתחושה חיובית שגם תביא איתה תשובה חיובית. לכן החיוך. החיוך מדבק. כשאנחנו מחייכים קשה לנו להיות שליליים. אפשר לנסות את זה בבית . לנסות לחייך לאחרים בלי סיבה, אני מאמינה שחיוכים יחזרו אליך. כך גם בראיון. החיוך שלך יכניס אוירה חיובית.
3. ללחוץ ידיים. לחיצת ידיים מאפשרת לך ליצור קרבה, קשר, מגע ענייני עם הגורם המראיין. הושטת היד הגלויה, הנקייה מאותת לתת-המודע של מי שמולך ש"פניך לשלום". כמה תמונות של לחיצות ידיים ראית בחתימה על הסכמים? והרי זו היא גם המטרה שלך, לחתום על חוזה. נכון?
4. כפות רגלים על הקרקע. הנה, עוד רגע ומזמינים אותך לשבת. משכת אליך את הכיסא, ממליצה להשאיר את שתי כפות הרגליים על הקרקע. ישיבה כזו תקנה לך תחושה של יציבות, תחושה של בטחון. גם הקול שלך ישמע יציב יותר כשהגוף מרגיש בטוח יותר, הקול נשמע בטוח יותר.
אסתי, רגע, אבל איך כדאי לשבת??
5. זקוף, אבל כמעט. ממליצה לך להתיישב על כל מושב הכסא, הגב כמעט נוגע במשענת, אבל הגו הזקוף נוטה מעט קדימה.
גו זקוף יעזור לך להאמין לכל ההצהרות החיוביות שלך על התאמתך לתפקיד, והנטייה קדימה תראה הקשבה, תראה את ההתעניינות שלך בשיחה, ובמי שמראיין אותך. והידיים? מה איתן? הן יונחו על השולחן, כפות ידיים גלויות עד כמה שניתן, מאותה סיבה של לחיצות הידיים- באת עם נכונות לשקיפות ופתיחות. בטוח להיות איתך. ירצו לשבת לידך.
לסיכום: אם חשוב לך להיות האדם שירצו לשבת לידו בארוחת הצהרים במשרד או בפינת הקפה- כדאי לך לנסות את העצות הללו: להקפיד על זמנים, על חיוך, ידיים גלויות, ישיבה יציבה אך מתעניינת, להתחיל ולסיים בלחיצת יד מלווה בתקווה שיתקשרו אליך בקרוב ויגידו "התקבלת!".
מרגיש שעדיין חסר לך המשהו הקטן שיכול לעזור לך להתקבל? אני מזמינה אותך להתנסות בקורס הכנה לראיון עבודה הכולל 3 שעות מקיפות בכל הקשור לטכניקות והטקטיקות שיסייעו לך לקבל כן או הכי מדויק- "התקבלת!"