איך להעביר מסר בצורה שהקהל שלך יזכור? 1,2,3

נודה על האמת, כולנו רוצים להשאיר חותם. רוצים להשפיע או להניע מישהו להסכים איתנו, להתחבר אלינו לזכור אותנו. אנחנו מעבירים מדי יום עשרות אלפי מסרים מילוליים ושאינם מילוליים.

במאמר הזה אני מבקשת להדגיש את השימוש במסרים מילוליים באופן כזה שיעזור לך להצליח. אני מציעה להשתמש בתבנית הרטורית הידועה- להעביר מסרים בשלישיות.

אריסטו, מחבר הספר "רטוריקה" דיבר כבר במאה הראשונה לפנה"ס על 3 כמספר מושלם:

"הגופים המרכיבים את העולם הם מוצקים, ולפיכך בעלי שלושה ממדים. עתה, שלוש הוא המספר המושלם מכל – הוא הראשון מבין המספרים. שכן אודות אחד איננו מדברים כעל מספר. אודות שניים אנו אומרים "שניהם". אך שלוש הוא המספר הראשון שאודותיו אנו אומרים "כל". יתר על כן, יש לו התחלה אמצע וסוף"                                       

ראשית, כשאנו באים לבחון את הזכרון האנושי – תבניות ודפוסים מאפשרים לנו לארגן מידע באופן יעיל יותר, זכיר יותר. כאשר פרטי מידע מסוימים מחוברים לתבנית מוכרת, קל יותר למוח שלנו לאחסן אותם כיחידה אחת ולשלוף אותם בעת הצורך. לעומת זאת, פריטי מידע יחידים שאינם קשורים לתבנית נוטים להיות קשים יותר הן לאחסון והן לשליפה.

שנית, תבניות מסייעות ליצור קישורים ואסוציאציות בין פרטי מידע שונים. כאשר דברים מוצגים בתבנית מוכרת, הם מזכירים לנו דפוסים דומים שכבר מוכרים לנו ומאפשרים יצירת קשרים חדשים. קשרים ואסוציאציות אלו מחזקים את הזיכרון ומקלים על השליפה. אם נביט סביב – ראו כמה השימוש בראשי התיבות נפוץ – ראשי תיבות יוצרים תבנית והיא מאפשרת לנו לזכור בקלות יחסית.

אם כך, קל לנו לזכור ולשלוף מידע כאשר הוא ארוז בתבנית.

שלוש היא התבנית הקטנה ביותר.

כפי שאריסטו ציין – יש למספר 3 "התחלה, אמצע וסוף", את ציר הזמן אנו מחלקים ל "עבר, הווה, עתיד", בגדלים יש לנו "גדול, קטן, בינוני" וסטמפרטורה "חם, קר, פושר" וכן הלאה.

ועתה, נעבור לקהל שלך, העובדים שלך, הלקוחות שלך, המעסיק העתידי ועוד.

כדי להעביר את מה שחשוב לך, את המסר המרכזי שלך, את הדבר שלשמו התכנסנו – אני ממליצה לך לאמץ את התבנית הפשוטה הזו.

זה עובד, זה יעיל, זה מצליח.

משפיעים, מתחברים, זוכרים.

ואין כמו דוגמה מהחיים: אני עוזרת ללקוחות שלי לדייק את המסרים, לדייק את שפת הגוף ולחזק את הבטחון העצמי. אחת. שתיים. שלוש.

אפשר להשתמש בתבנית השלוש בנאום או בדיבור מול הקהל שלך בחזרה שלוש פעמים על מסר המרכזי במהלך הדברים. אחת השיטות הנפוצות והיעילות ביותר היא להציג מסר חשוב בפתיחה, באמצע ובסיום הנאום – שלוש חזרות.

לסיכום, הסיבה שקל למוח האנושי לזכור דברים בתבניות, ובפרט בתבנית של שלוש הדגשות, נעוצה ביכולת המוח לארגן מידע, ליצור קשרים ואסוציאציות, ולזהות דפוסים פשוטים וסמליים. שימוש בחזרתיות על משקל שלוש חזרות או הדגשות הוא אפוא שיטה יעילה לחיזוק המסרים החשובים בזיכרון הקהל שלך. יושפעו ממך, יתחברו אליך, יזכרו אותך.

אולי יעניין אתכם

דילוג לתוכן