רציתי לחלוק אתך את האופן שבו אני ניגשת להכנות לקראת הרצאה או סדנה.
מה אני עושה? מה מוביל אותי? על מה אני חושבת ומה כדאי להכין.
אז ישבתי וכתבתי והנה לפניך 10 הדיברות שלי להכנת הרצאה, ועוד אחת בונוס
1. מי הוא הקהל שלי? מה התוכן המתאים עבורו? האם אני יודעת מה הוא כבר יודע על הנושא? מה חשוב לו?
2. מה אני כבר יודעת על הנושא? כותבת בנקודות וניגשת לאסוף את החומרים. טקסטים, איורים, קישורים לסרטונים וכל חומר או ציטוטים שיוכלו לסייע לי להעביר את המסר.
3. מה אני לא יודעת על הנושא? ומחפשת עוד חומר, בהתחשב בזמן עד מועד ההרצאה, ובוחרת מבין הדברים החדשים מה מתכתב עם מה שאני כבר יודעת. מה יעזור לי לבנות את הרצף של ההרצאה או הסדנה.
4. בונה את הסיפור ומבנה ההרצאה. ה STORY-TELLING. יש לי קו מנחה חשוב- אני רוצה תמיד שיהיה לי חוט שני שיעבור ויקשר בין חלקי ההרצאה.
5. חושבת איך ניתן לערב ולעורר כמה חושים. האם מלבד חוש הראיה והשמיעה אפשר לתת לקהל לטעום משהו? להריח? למשש? ומה עם חוש ההומור?
6. מביאה זוויות שונות של הנושא שנבחר. אם יש דעות מנוגדות סביב אותו נושא, או תחומי חיים שונים הנוגעים במה שנעסוק בו. מגוון ונותן עומק, וכמובן מאפשר להתחבר ליותר אנשים בקהל.
7. משתפת אדם נוסף בתכנית שלי- לראות שמה שתכננתי נכון ומתאים לקהל. אנחנו כל כך מתאהבים במה שאנחנו עושים שלפעמים קשה לנו להיות אובייקטיבים. עוד זווית ראיה, עוד חוות דעת תוכל רק להוסיף להצלחה שלך.
8. מה שעת ההרצאה? מה מיקום ההרצאה? מה הם התנאים הסביבתיים? מה הקהל עשה לפני או אמור לעשות אחרי?ומתחשבת בהם. חשוב חשוב חשוב.
9. צריך ציוד טכני? אז להכין ולבדוק גם אותו. וכמובן להגיע מספיק מוקדם כדי לבחון את תפקודו במקום המיועד להרצאה. בסיסי, נכון?
10. להכין את הקהל במידת האפשר בציוד שנדרש ממנו להביא. למשל- אם יש צורך בקריאת טקסטים- להביא משקפי קריאה, או
ומה עם עצה אחת בונוס?
תמיד תמיד לחייך וליהנות מהדרך.
בהצלחה.
ואם צריך עזרה, אני כאן, מחייכת.