בשבוע שעבר הגיע אלי בחור להכנה לריאיון עבודה.
אז על מה באמת עובדים בפגישה כזו?
לדעתי הדבר הראשון הוא לעבוד על שפת הגוף. הרי לפני שפתחת את הפה רואים אותך. לכן כבר בשלב ההכרות אני מתחילה בתרגול עמידה/ישיבה זקופה, סנטר זקוף, ידיים במנח פתוח. בקיצור שפת גוף פתוחה וגדולה!
מעבר לרושם שנעשה על המראיינים (או אפילו בדלפק הקבלה) מנח הגוף באופן הזה קודם כל משפיע על הביטחון העצמי שלך. אפשר לאמץ ולדמיין את הדימוי של וונדרוומן, סופרמן או כל דמות ששפת הגוף שלה השרתה עליך תחושת הצלחה וניצחון.
הדבר השני – לכתוב את סיפור הקריירה שלך. לכתוב אותו כך שהמראיינים יזהו מוטיב מקשר. המוטיב המקשר יכול להיות התשוקה שלך בעולם המקצועי, היעד שמוביל אותך בבחירות התפקידים או בביצוע המשימות והפרויקטים שעשית.
לשים לב לעיקר, לכוון בסיפור לתחנות והעוגנים שישרתו אותך בתפקיד המיועד. לכל הצלחה, וגם לכל קושי שעברת ממליצה מאוד להכין דוגמה.
אין מה לחשוש מלחשוף כישלון או פיטורים. זה בסדר. זה אנושי. חשוב להציג מה למדת מכך, מה בחרת לעשות בעקבות המקרה ואיך בחרת להתמודד.
הדבר השלישי- לזקק מתוך הסיפור הזה את העיקר, ויחד עם הדבר שהכי חשוב לך שידעו עליך להכין את ״נאום המעלית״ או "הצגה עצמית ב 90 שניות". מה ירכיב את הנאום?
מי אני ומה אני מביא.ה איתי לתפקיד. מומלץ להוסיף פרט מעניין ומסקרן על עצמך שיגרום למראיין לרצות לדבר איתך עוד.
כדאי לכתוב כמה ״נאומים״ שישמשו אותך למשרות שונות או לבעלי תפקידים שונים איתם תפגש.י.
והכי חשוב- לתרגל לתרגל לתרגל.
לתרגל מול מראה, מול חברים או משפחה, לצלם את עצמך, לדבר את הדברים כמו ׳קריאת שמע׳ ״בשבתך בביתך ובלכתך בדרך״… ובמידת הצורך גם להתייעץ עם בעל מקצוע.
בהצלחה.